Edullisempaa yrttiä osa2.

Noh, jos päästään siihen pisteeseen että, valmisteelle jota ei siis vielä ole, saadaan myyntilupa tarvitaan Suomen lain mukainen huumausaineen valmistuslupa.

Teoriassa jokainen kotikasvattajakin voisi tälläistä lupaa hakea mutta käytännössä tuskin yksikään hakemus tulisi hyväksyttyä.

Valmistusluvan ehdot eivät ole mitenkään ihmeelliset, mutta toki asiat on toteutettava varsin ammattimaisesti. Toimintaa varten perustettu yhtiö voisi rakentaa riittävän luotettavan laboratoriomaisen kasvattamon jotta voitaisiin taata laatu- ja turvallisuus-näkököhdat sekä valmisteen riittävä saatavuus yms. seikat.

Tällä hetkellä, kesällä 2015, lääkekannabiksen kulutus on noin 300 potilasta * n.1g/vrk * 365 vrk eli noin 100Kg vuodessa ja kun hinta on 15€/g niin potilaat kantavat rahaa apteekkiin luokkaa 1,5 milj € vuodessa josta tilittyy luokkaa 1 milj. € Hollannin kannabisvirastolle. Tämän määrän voisi tuottaa Suomessa hyvinkin kannattavasti ja samalla halventaa hintaa esim. puoleen tai kolmasosaan. Miksi tätä ei tehdä? Ja jos lasketaan tutkimusten mukaan Suomessa olevat 4000-6000 kotikasvattajaa ja heidän tarpeensa, niin vuosi käyttömäärä nousee varovaisesti laskien kymmen- jopa kaksikymmen-kertaiseksi. Tämä tarkoittaa 1000-2000Kg vuosituotantoa ja tukkuhinnaltaan (5€g) noin 5-10 milj euron liikevaihtoa, josta valmistuskulujen jälkeen jäisi valtiolle veroina ja työllistämisvaikutuksena useampi euro… Miksi lama Suomessa ei toimita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *