Lääkkeen kotikasvatus

Minulta on paljon kyselty kannabiksen kotikasvatuksesta mutta se on yksiselitteisesti kiellettyä. Paljonhan sitä toki kasvatetaan, esim tutkimuksen “Kukkaa pukkaa – kannabiksen kotikasvatus Suomessa” Hakkarainen & Perälä & Metso (2011) kertoo että Suomessa on noin 4000-6000 kotikasvattajaa jotka käyttävät kanabista lääkkeenä. Tämä on varsin iso määrä lääkekäyttäjiä jotka olisi pikimiten saatava normaalin julkisen terveydenhoidon piiriin, mutta miten?

Lääkäreitä jotka ymmärtävät kannabis-hoidon päälle ei yksinkertaisesti ole kovin montaa. Lisäksi kollegoiden aiheuttama paine ja kannabislääkitykseen liittyvät ennakkoluulot ja pelot estävät heitä toimimasta. Lisäksi muutaman korkeassa asemassa olevan lääkärin vastustus ei ole omiaan helpottamaan tilannetta mutta onneksi Suomessakin on joskus jäätävä eläkkeelle ja luovuttava viroista… Näitä päiviä odotellessa…

Onneksi käynnissä on parikin projektia jotka keskittyvät lääkäreiden kouluttamiseen kannabis-hoidon saralla ja näin ehkä saamme asiaan muutosta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *