Edullisempaa yrttiä osa3.

Kuinka teollisesti kannattaisi lääkekannabista viljellä.

Meillähän on tiedossa että multa, vesi ja erillaisilla muilla hydroponisilla viljelytavoilla on omat hyötynsä mutta teollista viljelyä tulee tarkastella tuotteen ominaisuuksien ja tuotantokustannusten näkökulmasta.

Hullut puutarhurivuoteni osoittivat että yksinkertaisin tapa saada erittäin hyvin hallittu kasvuympäristö on perinteinen vesiviljely. Siksi kai suurin osa syömistämme tomaateistakin on vesiviljelty, näin on salaateilla, kurkuilla yms perus kasviksilla.

Toisaalta työni erilaisten automatio-järjestelmien kanssa on opettanut kuinka määrätyt asiat on hyvä jättää tekniikan hoidettavaksi ja tämähän onnistuu vesiviljelyllä kohtuullisen yksinkertaisesti. Veden happamuus ja ravinnepitoisuus on helppo mitata ja säätää, valaistus on yksinkertaista ohjata, myös ilman lämpö, kosteus ja muut asiaan vaikuttavat muuttujan on kohtuu helppo integroida mukaan. Tarkka kirjanpito muista toimista ja yllättäen on hyvin yksityiskohtainen tietokanta joka kertoo mitä milloinkin pitää tehdä tai se kertoo mitä automaatio kohta tekee… Sitten vaan seurantaa.

Pienehköt kasvatus huoneet joissa voi itsenäisesti säätää mainittuja asioita mahdollistaa eri kasvuvaiheessa olevien yksiköiden hallinnan. Näin myös erillaiset kokeilut ja vertailut eri kasvatus kertojen välillä tulee mahdolliseksi. Ja tottakai emokasvien kloonaaminen on myös yksi osa prosessia.

Nyt Suomessa on tyhjillään ehkä eniten sellaista teollisuustilaa johon tälläisen kasvattamon voisi rakentaa. Odotankin mielenkiinnolla lähitulevaisuutta ja keskusteluja parin liikemiesryhmän kanssa mahdollisen tehtaan perustamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *